perjantai 19. helmikuuta 2010

Etsy kauppa avattu!

Pitkään harkittu ja suunniteltu "shop" on nyt vihdoinkin saatu kutakuinkin auki ja toimimaan Etsyyn. Puoti löytynee siis osoitteesta www.ompelina.etsy.com :) Vielä taitaa olla paljon opeteltavaa siinä, miten saa parhaan hyödyn irti ja tuotteet hyvin esille tuolla valtavassa määrässä huippu käsitöitä eri puolilta maailmaa. Voisin surffailla (ja ostostella!!!) tuolla tuntikaupalla, niin paljon kaikkea ihanaa siellä on.

Joku näppärä oli keksinyt mielestäni "loistokkaan" idean (ilman varsinaisia käsitöitä!) myytäväksi käsitöiden myyntikanavassa. Ohjeita ja neuvoja siitä kuinka käsitöitä myydään tehokkaasti kyseisessä paikassa. Hienoja titteleitä kaverilla tuntui olevan ja ihan kohtuuhinnatkin ohjepumaskoilla. Silti hieman nauratti. Ilmeisesti raha otetaan sieltä, mistä se parhaiten irti saadaan. Ei voi kun onnitella kaveria hienosta liikeideasta :D

Nämäkin hassut "plastic palapeli" korvikset päätyivät etsyyn. Löytyy niitä ihan tuolta "suomalaisesta" verkkokaupastani myös osoitteesta www.ompelina.fiKuten aika moni muukin asia, niin etsy oli minulle kauan aikaa iso mörkö, koska minulla ei ollut sen käyttämisestä satunnaista surffailua enempää kokemusta, enkä ollut TÄYSIN varma siitä miten se toimii tai miten siellä toimitaan. Onneksi taas jossain energia-puuskassa päätin, että nyt vaan alan laittamaan sinne tuotteita ja "siitä se idea sitten lähti" ;) loppujen lopuksi aika helppo hallittava tuntuu olevan. Kunhan vaan keksisi ne parhaat keinot olla aina "etusivulla".On se siltikin vielä vähän mörkö. Mutta kaipa se ajan kanssa käy tutuksi.

Toinen mörkö, minkä kanssa en millään meinaa päästä sinuiksi, on tuotteiden kuvaaminen. Kamerani ei tietystikään ole huipputasoa, eikä myöskään taitoni käyttää sitä ja sen kaikkia "hienouksia". Puhumattakaan kuvien käsittelystä koneella.

Yksi suurimmista ongelmista kuvauksessa on kuitenkin osoittautunut olemaan valo. Luonnonvalo olisi kaikista parasta. Harmi vaan, ettei sitä näin talvella aina ole saatavilla siinä määrin, että siitä olisi mitään hyötyä. Tai ainakin pitää mennä ulos asti sitä vastaan.

Sisällä kuvista meinaa tulla aina keltaisia, vaikka kuinka väännän spotteja erilaisiin kulmiin, kokeilen salamalla ja ilman. Ainoa millä sain keltaisuuden pois kuvista oli laittaa taustaksi sininen paperi :) Täytynee jatkaa kokeiluita...

5 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi kun etsin tietoja siitä "miten etsy toimii"! Miten sinulla on siellä mennyt, onko mörkö pienentynyt tai hävinnyt? On kulunut näköjään melkein vuosi tästä postauksesta..olen ajatellut myös kokeilla mutta se vähän "mörköilee" minullakin..kiitos jos viitsit kertoa kokemuksistasi! Ja tervetuloa minunkin blogiin, linkistä pääsee..

  VastaaPoista
 2. Heippa Laura,
  mörkö on pienentynyt, valitettavasti myös kiinnostus Etsyyn. Kuten taisin jo tuossa kirjoituksessa mainita, siellä on aivan valtavasti tuotteita ja myyjiä. Oman kaupan esille tuominen tuollaisessa massassa on hieman haastavaa. Varsinkin kun ei ole aikaa panostaa siihen täysillä. Eli mulla on tilanne etsyn kanssa niin, ettei se paljon ota, mutta ei annakaan. Pitäisi olla itse aktiivimpi ja päivitellä kauppaa ja tuotteita ahkerammin. Mutta itse systeemi on helppo, kun lukee muutaman kerran ohjeita ja vaan rohkeasti kokeilee :) Eli kuitenkin suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Moi!

  Onko tilanne etsyn suhteen muuttunut tuosta? Tuleeko myyntiä?

  Saru :)

  VastaaPoista
 4. Hei Saru,
  en tosiaan jossain vaiheessa enää päivittänyt tuotteita Etsyyn, joten hiljaist asiellä on ollut. pitäisi olla koko ajan siellä (ja muuallakin) aktiivinen. Tällä hetkellä viettelen äitiyslomaa niin aktiivisuus käsityöyrittäjyydessäkin on hetkellisesti aika minimissään :)

  Mutta kannattaahan tuota Etsyä kokeilla, jos on kiinnostusta. Sieltä kyllä löytyy neuvoja ja jo monia suomalaisia muitakin kauppiaita. Ehkä jollain muulla olisi enemmän kerrottavaa ja jaettavaa kokemuksistaan?

  Mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
 5. Vieläkö myyt jossain noita korvakoruja? :)

  VastaaPoista