maanantai 1. maaliskuuta 2010

Nappisormuksia

Mä rakastan nappeja. Kaiken näköisiä, kokoisia ja värisiä :) Niitä pitää aina vähän katsella kirppiksellä ja muuallakin, missä löytyy erikoisempia ja usein myös halvempia, kun tavallisen kangaskaupan valikoimat. On sitä joskus tullut kirppikseltä ostettua vaate pelkkien nappienkin takia. Niitä erilaisia nappeja onkin sitten kertynyt tällä taktiikalla jo aikamoiset kokoelmat ja varastot.


Päätin kokeilla millaisia sormuksia saisin itse aikaiseksi napeista. Lisäsin muutamiin helmiä tai muita koristeita. Jotkut on ihan vaan pelkkä yksi nappi tai pikku nappi isomman päällä. Ehdin myös muutamia erilaisia liimoja testailla, kunnes tulin tulokseen, että 2-komponenttiliima on se paras ja jytyin tähän tarkoitukseen.Sormuspohjana on se tavallinen askartelukaupan "ainoa malli", joka on hopean värinen ja säädettävissä olevaa kokoa.
Tässä kuvassa oikeassa alanurkassa oleva musta nappi on nahkainen, aika hauska :) Mamman kätköistä löytyi myös noita vanhoja nappeja, joissa teksti "Suomi".


Osa näistä napeista ei varmaan enää kestäisikään normaalissa vaatekäytössä, kuten tuo oikean alareunan toisen napin päälle liimattu, jo hieman halkeillutkin, nappivanhus. Siinä on mielestäni ihanaa ajan patinaa ja korussa se pääsee ansaitsemalleen arvokkaalle paikalle ja on kuitenkin edelleen käyttökelpoinen.

7 kommenttia:

 1. Uuu, Honna tahtoo tuon nahkaisen! Jos se vaan näyttää nakkisormissakin hyvältä ;)

  VastaaPoista
 2. Honna on tervetullut testailemaan :)

  VastaaPoista
 3. UuuHuuu, ihanoita :)

  VastaaPoista
 4. Onks sulla näitä Myyrmäessä mukana?

  VastaaPoista
 5. Kaikki muut sormukset tulee olemaan myös Myyrmäessä mukana, paitsi sen nahkaisen varaan Honnalle, jos se joku päivä vaikka ehtisi piipahtamaan sitä testailemaan :)

  VastaaPoista
 6. Mistä olet hankkinut noita rasioita?

  -Milja

  VastaaPoista
 7. Teen rasiat itse tapetin paloista, joita löytyy eri väreissä ja kuoseissa esim. sisustusliikkeiden poistaessa vanhoja tapettimallikirjoja. Taittelu on tehty perinteisen origamirasian ohjeella, jonka näin joskus jossain lehdessä. Löytynee googlettamallakin, mm. täällä oli aika selkeä kuvallinen ohje: http://www.curec.net/old/vanhat_numerot/curec1_2003/idea.htm

  VastaaPoista