lauantai 13. helmikuuta 2010

Kiinalainen uusi vuosi

Kiinalaisten uusi vuosi vaihtuu tänään. Sen kunniaksi Lasipalatsinaukiolla oli tänään kemut, joihin minunkin tietysti piti päästä pasteeraamaan uteliaisuudesta. Pienessä kulkueessa oli mm. lohikäärmetanssia ja lavalla taisteluesitys. Siellä oli myös erilaisia kojuja, joissa myytiin kiinalaisia tuotteita. Aika tavanomaista (anteeksi vaan) krääsää, mutta sitten löytyi aarre. Käsinmaalattuja ja sitten vielä muotoonleikattuja kauniita ja värikkäitä kuvia ohuen ohuella paperilla. Aiheita oli vaikka millä mitalla: kukkia, hyönteisiä, leijoja, ihmishahmoja, lintuja, kurkia, symboleita, kaloja jne. Mukaan tarttui muutama paketti, jossa 10 kuvaa.
Tarkempi selostus tuotteen sisällöstä. Ei oo muuten koskaan teksti "Made in China" tuntunut yhtä asiaankuuluvalta, kun tässä tuotteessa ;) Alla vielä muutaman paketin kuvia.

Ja mitäkö mä näistä teen? En mä vaan tiedä :D Ehkä kortteja. Jos raaskin... Ja keksin miten näitä käytetään ilman, että ohut paperi ja siihen aikaansaatu taideteos menee pilalle. Osaisipa itsekin maalata tällä tavalla...

2 kommenttia:

  1. Ai, miten ihania. Kauniit värit. Eihän noita raaski palasiksi pistää. Voisikohan niistä tehdä jotain särmejä joiden läpi tulisi valo?

    VastaaPoista
  2. Hmmm, noi kuvat on noin 7 x 7 cm kokoisia, että aika pieniä särmeiksi. Toisaalta joku hauska paperilamppu niistä voisi syntyä...

    VastaaPoista