tiistai 29. lokakuuta 2013

Erilaista taidetta - kirjekuoret

Koska kaikkea mun pitää näemmä yrittää uusiokäyttää, niin tämäkin taidekirja sai uuden tehtävän lähteä matkustamaan maailmalle pienissä osissa.

Monet on muuten yksi lempitaiteilijoistani, jos pitää "vanhoista mestareista" lähteä joku valitsemaan. Tykkään, että taide esittää jotain selkeää, jonka minäkin ymmärrän ja on kaunista katseltavaa. Monet käyttää myös värejä tavalla, josta pidän, välillä kivan utuisesti, toisaalta hyvin voimakkaasti. Myös maisemat tai tapahtumat ovat tarpeeksi mielenkiintoisia, mutta silti usein aika neutraaleita. Niistä voi helposti itse miettiä omat tunnelmamielikuvat.Mallina voi käyttää vanhaa kirjekuorta tai tehdä niinkuin minä (hyvin usein muutenkin teen), että vetää lonkalta ja käyttää osviittana lähinnä kirjekuoren sisälle tulevaa postia (jos sen koon kirjekuoria tehdessä jo tietää) tai käytettävän materiaalin sivun kokoa/muotoa.


Sivu- ja pohjalärpäkkeiden kiinnitykseen käytin kaksipuolista teippiä suoraan rullasta, hirmu kätevää, mutta aika kallista, jos paljon askartelee...

Kävin sitä heti hamstraamassa, kun kuulin, että Tiimari lopettaa, sai 3 pakettia kahden hinnalla. (Ja ei, en vieläkään saa yhtään provikkaa, vaikka kuinka kehuisin mitä täällä blogissa, mutta olen edelleen avoin ehdotuksille ja tuotelähetyksille ;)


Jos kuvassa on vaalea kohta tai kuva itsessään on hyvin vaalea, en laita kirjekuoren etupuolelle mitään vaan kirjailen osoitteen ja liimaan postimerkin suoraan kuvan päälle. Jos kuva taas on tumma tai kovin sekava tai itsessään jo jotain tekstiä sisältävä, laitan yleensä saman kirjan valkoisista alku- ja loppusivuista leikatun palasen osoitetta ja postimerkkiä varten.

Kun kuoren tekee yhdestä osasta saa sivujen valinnan kanssa olla välillä tarkempi, koska puolet kuvastahan sitten menee ylösalaisin kirjekuoren takapuolelle ja peittyy vielä sulkuläpällä, joka sekin tulee ylösalaisin. Mua nämä ei yleensä haittaa, toivottavasti ei kirjeen saajiakaan :D

Jos sivu on suuri tai tarvittava kirjekuori pieni niin tokihan sen voi leikata lahdestakin palasta, jolloin saa molemmat puolet oikein päin.


1 kommentti:

  1. Näistä korista on tykätty ja niitä on ihailtu, terveisin nimimerkki Postia Saanut.

    VastaaPoista