maanantai 28. lokakuuta 2013

Nirunaru amppeli

Leikkelin itselleni yhtä tunikaa varten (joka ei ole vieläkään valmis...Kröhöm.) jo alkukesästä kivan väristä trikookangasta. Tuntui, että kankaansoiroja jää paljonkin ja kauan mielenperukoilla kummitelleen trikooamppelin tekeminen tuli ajankohtaiseksi. Tietty se voisi olla hienompi, jos se koostuisi yhtenäisistä naruista, mutta tykkään itse siitä näinkin :)Leikkelin suikaleista noin 2 cm levyisiäja venyttelin ne soiroiksi. Venyy ja kestää muuten ihan eri tavalla riippuen leikkaako pystyyn vai vaakaan hulpioon nähden. Jos on liian kapeaa, niin saattaa jopa katketa venyttäessä, tai ei kestä kukan painoa. Riippuu nyt vähän siitäkin minkä kokoisen ruukun tähän täräyttää ;)

Mulla on tämä ruukku ja kukka hyvin killuneet nyt katossa pari kuukautta.


 

Paljon paljon pikku pätkiä ja eikun solmimaan...


Ruukun alle yksi iso solmu. Kannattaa vähän levitellä ja järjestellä isosta solmusta tulevia naruja ennenkun alkaa tekemään ruukun ympäri tulevaa "verkkoa". Niin ja kiristää se iso solmu erittäin tiukaksi, koska sen päällä ruukun paino suurimmaksi osaksi lepää.Kannattaa ottaa ruukku mukaan tähän vaiheeseen, jos se vaan on mahdollista. Ehkä hieman haastavaa, jos tekee amppelia ruukulle, jossa jo on kukka :D Solmut tulee aina joka toiset vierekkäiset narut yhteen eri "kerroksilla". Ehkä kuva kertoo enemmän, kun tämä mainio sanallinen selitykseni...

Katossa pieni koukku ja pituutta parilla isommalla toisistaan roikkuvilla koukuilla. Iso solmu myös yläpäässä, mistä yksi ripustuskoukku vaan tungettu jostain välistä läpi.

Hyvin roikkuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti