torstai 7. marraskuuta 2013

Lahjapussi tapetista

Kuten kunnon hamsterin kuuluukin niin olen hamstrannut myös tapettia, tai paremminkin tapettinäytekirjoja. Mutta niistähän voi tehdä vaikka mitä! Olen tehnyt mm. koristeita juhliin ja joulukortteihin, rasioita sekä lahjakasseja! :)

Tässä kuvallinen ohje, miten minä teen lahjakassin.


Etsitään sopiva pahviloota tai askarrellaan sellainen itse :) Kaikennäköiset keksipaketit on hyvän kokoisia. Toki jos haluaa iiiiiiison kassin niin isompi loota. En ole itse kovin suuressa koossa kokeillut, miten tällainen itse tehty pysyy kasassa...


Jos haluaa vahvan pohjan niin pahvista leikataan pohjavahvike ja päällystetään se jollain kivalla paperilla.

 

Liimaa, liimaa...


Käännä reuna kerran tai jopa kaksi ja liimaa kiinni. Taitetusta ja liimatusta reunasta tulee tarpeeksi vahva kestämään reiät, joihin pujotetaan kahvat. Ja tietysti myös kassiin laitettavan lahjuksen paino, jos teet kahvat esim. narusta.

tähän voi tietty tehdä kahvat myös taitetusta paperista, ne kannattanee varmaan tässä vaiheessa sujauttaa liimattavan reunan alle, että kestävät.

 

Teippaa väliaikaisesti (kevyesti siis) pohjavahvike lootan pohjaan (kuvapaperi pohjaa kohti), että se pysyy paikallaan ja liimaa sopivan kokoiseksi leikkaamasi tapettipalanen ensin pystysuunnassa ja sen jälkeen pohjasta lootan ympärille.Anna kuivua rauhassa. Mitä "muovisempi" tapetti, sitä kauemmin liiman täytyy saada rauhassa kuivua.
Kun hökötys on kuivunut niin vahvista reunataitokset painamalla lootaa vasten. Muista kassia lootasta irrottaessa, että pohjassa on se aputeippi! Sen irrotus voi olla vähän haastavaa...

Itse käytin jotain vähän hapertunutta maalarinteippia, niin lähti aika helposti kun pohjan paperinakin oli hieman "muovinen" tapetti.


Tee rei´ittimellä reiät narua varten ja pujota narut kantokahvoiksi. Itse käytin tavallista nyöriä, sisäpuolelle vaan solmut niin pysyy hyvin.Ihastele aikaansaannosta ja täytä lahjoilla! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti