tiistai 22. lokakuuta 2013

Uudet hyllyt - hyllytuunaus

Olinpas joskus ostanut Ikeasta (kuinkas muutenkaan...) perus puiset hyllyt ja mustat kannakkeet ideana ne jotenkin maalata/koristella ja saada seinään. En edes muista mikä oli silloinen tarve, mutta ne ei koskaan päässeet sitä täyttämään... Hyllyt ehti tosiaan useamman vuoden (?) makustua autotallissa säilössä ennenkun ehdin niihin paneutua. (Kyllä, äitiyslomalla ENNEN lapsen syntymää...)

 

Hyllyt oli hieman epätasalaatua, joten hioin niitä ensin hieman. Tietty vasta sen jälkeen kun olin jo saanut muutamat tikut sormiini ja kämmeneen...


Ajattelin, että tavoittelemaani hempeään lookiin ei sovi mustat kannakkeet, joten nekin sai uuden värin pintaan hopeisella spray maalilla.

 

Maalasin hyllyn reunat turkoosilla maalilla ja käytin kahta eri tapettia, toinen hyllyn yläpuolelle ja toinen alapuolelle. Vetäsin tapetit puuhun kiinni tavallisella itse sekoitettavalla tapettiliisterillä.

Näin jälkikäteen viisastellen se ei ehkä ollut paras kiinnitysaine, sillä reunathan tietty irvisteli jo hyllyjä seinään laittaessa, saatikka nyt sitten muutamien kuukausien käytön jälkeen, kun niihin pari kertaa on tökännyt esim. kirjalla. 

TADAA!!!

Hyllyt in action. Tietty se kivempi tapetti alapuolelle, sillä hyllyt on sängyn päädyssä, vähän niinkun yöpöydän virkaa toimittamassa ja alapuolihan niistä sitten enemmän näkyy.


3 kommenttia:

 1. Ou jee, samoja Ikean hyllyjä ja kannattimia lojuu täällä.... puolisen vuotta lojuivat "raakoina" ja nyt ovat toiset puolisen vuotta lojuneet tummaksi petsattuina. Jospa ne vielä seinällekin saisi! Mutta huippuidea tuo tapetointi - ja varsinkin alapuoli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyllyn paikasta johtuen tosiaan enemmän sitä alapuolta tulee katseltua. Tykännyt olen :) mutta, aina on se mutta! Tapetit on alkaneet irvistelemään ja kupruilemaan. Ei siis tosiaankaan paras mahdollinen kiinnitys tuo tapettiliisteri tuohon...

   Poista
  2. Tosi kiva blogi sulla muuten! täytyy palata vielä paremmalla ajalla lukemaan :)

   Poista