maanantai 29. maaliskuuta 2010

Lauantain KEVÄTmarkkinat

Aamu "valkeni" mukavan sumuisena ja saatiin siinä aamun mittaan pari vesikuuroakin. Pitihän se arvata, ettei päiviä kestänyt auringonpaiste enää kauan jaksa loistaa. Paikkani oli onneksi Myyrmannin seinustalla niin, että saatoin vetää pöydän suojaan sateelta.

Heti aamusta asiakkaita oli aika vähäisissä määrin, mutta kauppa kyllä vilkastui päivän mittaan. Onneksi JJ oli avustamassa ja pääsin itsekin hieman kiertelemään. Muut käsityöläiset olivat vallanneet markkinapaikkansa toiselta alueelta. Useilla oli oma teltta, joka olikin siellä paikkeilla välttämätön, koska siellä värjöteltiin ilman katoksia.

Tässä näkymä kauppiaan silmin.


Tuntui, että kyseisillä markkinoilla iso värikäs teltta, megafoni tai vähintäänkin kova ääni ja torikauppiasmeininki, pari neonvaloa "tarjous"- ja "ale"-teksteillä varustettuna ei olisi ollut ollenkaan pahitteeksi ;)

Jäin ehkä vähän kauas ja näkymättömiin pienen valkoisen pöytäni kanssa. Tästä tosiseikasta ehkä kielii myös se, että minua markkinoilta etsinyt ystäväni oli ensimmäisellä kerralla kävellyt pöydän ohi...

Olin myös olettanut, että pääsiäistuotteita olisi etsitty ja myös tarjottu enemmän. Erään asiakkaan kanssa siitä keskustelinkin, ettei muilla myyjillä oikein ollut tarjota mitään pääsiäiseen liittyvää muutamaa kranssia ja kukkia lukuun ottamatta. Ja tietysti karkkikauppiailla suklaamunia. Minullakaan ei ollut juuri sitä asiakkaan etsimää noitaa tarjolla, olin sonnustautunut vain kynttiläkoristein ja kortein.


Toiset kauppiaat päivittelivät sitä, että kumivene ei olisi ollut pahitteeksi joillekin paikoille mentäessä, aikamoisen "keväiset" tunnelmat olikin loskan, jäätiköiden, kinosten ja vesilammikoiden seassa. Jotkut olivat jopa joutuneet tekemään ensin lumitöitä, ennenkuin saivat telttansa pystytettyä omalle merkitylle paikalleen. Onneksi oma paikkani oli kohtuullisen kuiva ja suojaisa :)


Kiitos markkinoilla vieraille ystäville ja tutuille päivän piristyksestä. Ja tietysti kiitos myös asiakkaille ja muille kiinnostusta osoittaneille :)

Seuraava etappi myyntitilaisuuden suhteen taitaakin olla Kaapelitehtaalla järjestettävä Kierrätystehdas huhtikuun 24. ja 25. päivä. Pitääkin alkaa ideoimaan ja väsäämään taas hieman uusia tuotteita ottaen huomioon tuo kierrätysnäkökulma entistä enemmän. Ehdotuksia otetaan vastaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti