maanantai 17. marraskuuta 2014

Sava way, Tyyne-Esteri


Erään virtuaalisen ompeluryhmän perjantai-illan veivi. Jo jokunen perjantai sitten osallistuin tähän ompeluhaasteeseen. Homman nimi tällä kertaa tämä: tilaa materiaalipaketti, suunnittele saamiesi materiaalien pohjalta ompelus-tuotos-systeemi-juttu, tee ennakkovalmistelut ja perjantai-iltana leikkaa ja ompele, aikaa kaksi tuntia.

Ja mitä siitä sitten tulikaan...Tyyne-Esteri lähetti minulle pinkkiä joustopitsiä sekä vihreää foe-nauhaa. Apuaaaa.... Koko päivän tuskastelin ja pohdiskelin (ylläri materiaalipaketin sai avata vasta perjantai aamuna klo.8), googlasin joustopitsiä ja mietin mihin ihmeeseen sitä osaisin käyttää. Pala, jonka sain ei olisi omaan vaatteeseen näppärästi riittänyt. Ja jästipäänä halusin änkeä nämä materiaalit samaan tuotteeseen (tai settiin), joten hetken piti raapia päätään ja kuin vahingossa löysin nämä värit yhdistävän kankaan.

Yhdistävä kangas oli kierrätyskeskuksen ilmaislaarista n.30x50cm topattu ja kirjailtu kukkakangas. Lisäksi käytin vanhaa vaaleanturkoosia lakanaa, valkoista trikoota sekä toppauksena kierrätysfleeceä. Lisäyksenä matkan varrella tuli vielä tukikangas sekä vanha muovitabletti ;)
Kaavat unimaskiin ja tossuihin löytyi googleti googleti. Tähän mennessä olin tietysti jo hukannut linkit niihin :O Koska itse veiviaika oli siis jo pari viikkoa takaperin, mutta löytyi vielä eli nyt uudestaan googleti googleti niin unimaskin kaava taisi olla tämä: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=297511.0 ja tossuihin tämä http://what-i-found.blogspot.fi/2009/12/free-pattern-for-double-soled-slipper.html

Tossun kaavaa kyllä suurensin ihan fiilispohjalta ja mittailemalla omaan jalkaan. Vähän korkea tuli mut jalassa pysyy ;) Koristekukkaseen "kaavat" piirsin vapaalla kädellä.
Ja kesken tekemisen huomasin tossua sovittaessa, että sehän on aivan liian löperö tallustella, vaikka välissä onkin fleece ja pohjassa (lakanasta) tukikangas, joten leikkasin pohjaa tukemaan vanhasta Ikea muovitabletista palan :D
Kukat tein kolmesta erikokoisesta palasta kerros kerrallaan kaavan päälle ompelemalla :D Ei ollu aikaa ruveta piirteleen kankaaseen ja helpompi ommella jos ne on kokonaisena kankaana kuin että olisin ensin leikannut muotoonsa. Kaavapaperi repimällä irti ja kukat leikkasin n. 2-3 mm ompeleesta. Keskelle vähän tikkiä, että pysyy kasassa ja lopputuotteeseen kiinnitys napin ompelun yhteydessä.

Ja tässä vaiheessa ompeluksissa olin 2 tunnin kohdalla. Eli ihan valmiiksi en saanut... Toinen tossu oli vielä kasaamatta, välipohjat (ne muovitabletin palaset) puuttuu, toinen kukka vasta valmis ja sekin kiinni kuvaa varten nuppineulalla. Mutta unimaski oli kokonaan valmis ;)Ja tässä sitten seuraavana päivänä valmiiksi viimeistelly tuotteet. Tadaa! Tossut on varpaasta hieman auki, mutta se ei oikein kuvassa näy. Jos vihreää foeta olisi ollut enemmän olisin kantannut tossut kokonaan ympäriinsä sillä, mutta nyt sen loputtua kesken tyydyin tekemään lakanasta kantin. Pohja on myös lakanaa. Vielä pitäisi jostain hankkia sitä tököttiä, jolla tehdä jarruesteet tossun pohjaan.

2 kommenttia: