keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Prinsessamarenkeja :)


Ystävä teki prinsessamarenkeja :) Nämä on vaan niin ihanan näköisiä, ei näitä raaskisi edes syödä. No, myönnetään, muutaman maistoin, oli myös hyvänmakuisia.Itse tein markkinailtana muutaman uuden kaulakorutelineen. Mustat versiot oli lainassa kaverilta ja tein niiden pohjalta pahvista ja tapetista vastaavat vaaleat. Koko ilta siinä sitten suunnilleen menikin niitä vääntäessä (tv:n ääressä tosin). Takana oleva tukijalka ei ole ihan millainen pitäisi, mut pysyy kuitenkin pystyssä ihan hyvin ja näyttää (ainakin kauempaa ;) ihan hyvältä. Ja ennenkaikkea: tuli käytettyä pahvilaatikko ja vanhoja tapetinpalasia aivan uudella tavalla ja sai uudet telineet ilmaiseksi.sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Paperihelmiä ja kirppistelyn tuloksia

No niin, kerrankin sain kuvattua paperin/pahvin (eli siis materiaalin mistä ikinä helmet tehdäänkään...) ennenkun siitä tuli helmiä, eli tässä jonkun lehden mukana tullut ilmaisnäyte hajuveden kivan värinen pakkaus. Kun materiaalissa oli hieman hopeaa, niin helmiinkin tulee pieni bling-bling efekti ;)


Tässä sitten näkyy etualalla kaiken sen leikkelyn, pyörittelyn ja liimauksen jälkeen miltä tuo kyseinen pakkaus nykyisessä muodossaan näyttääkään. Sivussa toisen näköisiä ja kokoisia helmiä, jotka on tehty jäätelöpakkauksen pahvista, näitä oli kyllä aika raskas pyöritellä, kädet ei kestä tehdä kovin montaa kerrallaan, kun materiaali on paksumpaa eikä taivu sutjakkaasti ilman raakaa voimaa ;)Äiti toi viime viikolla syksyn viimeiset punaposkiset omenat tuliaisina Tampereen suunnalta :)


Koska niskat ovat olleet erittäin jumissa jo muutamia viikkoja ja loppua ei moiselle vaivalle ole näköpiirissä, ei oikein ole voinut tehokkaasti tehdä töitä, ei tietokoneella eikä ompelukoneella, niin olen kuluttanut aikani ostosteluun :D
Tämä kiva lasinen kakkuvuoka löytyi kierrätyskeskuksesta, hintaa 1,50 ja kun sen vielä malttaa pestä niin se on kuin uusi. Ja kaunis.Tänään kierreltiin kaverin kanssa Myyrmäen suunnalla ja mukaan tarttui vanhat orvokkiverhot, puuhelmistä kyhätty kassi, muutamia rannekoruja ja nappeja. Ja hassu piparkakkumuotti.
Verhoille ei ole vielä selkeää toimintasuunnitelmaa, mutta ne oli lähes ilmaiset ja niin kivan väriset, että ne lähti mukaan, vaikka joka paikka onkin jo täynnä kankaita :) Kassille käy nips nips, spläsh ja suih suih, eli siis suomeksi sanottuna se puretaan, osa helmistä varmaankin maalataan ja mahdollisesti lakataan ja niistä tehdää sitten koruja, tai osia koruihin. Helmiset rannekorut taitaa kokea saman kohtalon ja muoviset renkaatkin tulevat kokemaan jonkunnäköisen muodonmuutoksen ;)


keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Markkinatunnelmia

Kiitos kaikille markkinoilla vierailleille :)

Sää ei oikein suosinut toista markkinapäivää ja välillä jopa sisätilaankin saatiin pieni vesikuuro, mutta pääosin säilyttiin kuivina. Kävijöitä oli mielestäni kuitenkin yllättävän paljon eksynyt ehkä vähän syrjässä olevaan käsityöbasaariin. Tosin kaikilla tuntui olevan kiire johonkin ja vain muutama jaksoi pysähtyä ihmettelemään ja jutustelemaan.

Ihmisiä ihmetyttää vieläkin osittain nuo paperihelmet, joten taidampa laittaa niistä vähän lisäinfoa myöhemmin, vaikka ohjeita on jo ehtinyt kevään ja kesän aikana muutamissa eri lehdissä olemaankin.

Ölli-mölliäiset ja muut pehmolelut herättivät useimmissa hilpeyttä, hyvä niin :)

Tässä yleistä markkinahumua.
Nämä kaverit oli myös mukana markkinoilla ja osa lähtikin uuteen kotiin. Toivottavasti uudet omistajat ovat tyytyväisiä hankintaansa :) Uusien pehmolelumallien suunnittelu ja kaavoitus on parhaillaan kovassa vauhdissa, kunhan vaan muilta jutuilta ehtisi keskittyä siihen olennaisimpaan.


Ehdin lauantaina itsekin piipahtaa pikaisesti muutaman kojun verran markkinoilla ja mukaan tarttui tällainen koru. Se on keramiikkaa ja kauniin turkoosi, vaikka tässä vaikuttaa enemmänkin siniseltä. Valitettavasti valmistajasta/myyjästä ei ole tietoa, sen verran pikaista oli vierailut muualla pois oman pöydän äärestä. (Saa vinkata jos joku tietää.) Perinteiset markkinalakut ehti kyllä kummasti käydä ostamassa ;)

torstai 1. lokakuuta 2009

Maalaismarkkinoilla Tikkurilassa 3.-4.10.2009

Myyntitapahtumaan valmistautuminen on varmaan yksilöllistä, mutta mun puuhasteluihin kuuluu mm. järjestelyä. Yhdet tavarat yhteen paikkaan, toiset toiseen ja hetken päästä koko homma uusiksi, kun sillä aikaa on tullut aloitettua kolme muuta asiaa, mutta ei saatu päätökseen vielä yhtäkään... Onneksi pää on loppukropassa kiinni, muuten varmaan hukkaisin sen.

Kaikki kukkaset ja sydämet sai taustapahvin, että pysyvät järjestyksessä. Pahvin taakse tuli yhteystiedot. Että asiakkaat tietää sitten mistä tilata lisää ;)


Pakkaaminen: kaikki tuotteet kauniisti järjestykseen (juu-u, kyllä mä pystyn siihen kun oikein skarppaan ;) ja valmiiksi eteiseen, että tulevat varmasti mukaan. Onneksi tällä kertaa markkinat sijaitsee "kotikylässä", ettei tarvitse suunnitella matkustusta ja majoitusta sen enempiä.


Sur sur sur, viuh vauh ja viime hetken tuotevalmistelut. Heppatehdas käynnissä...


Esillepanon miettiminen ja toteutus. Tällä kertaa valkoiseksi spreijatut korit ja muuta rekvisiittaa.


Ja välillä tietysti täytyy keskittyä muuhunkin, kun työntekoon.
Pihalla ruusu vielä yrittää kovasti kukkia, vaikka pakkasen puolella yöllä onkin jo käyty. Kestävä kaveri. Ihmetyttää vaan, että mitähän mä olen sille syöttänyt, kun valkoisena ostin ja nyt lähinnä kerman värinen. Tujut on vissiin kompostimullat ollu...
Sitkeä kaveri on myös hieman myöhäisherännyt auringonkukka, joka puskee uskomattoman paljon nuppuja. Kunhan vaan ehtis kaikki kukkia ennenkun pakkanen nujertaa.