perjantai 18. syyskuuta 2009

Addiktiot

Olen havainnut itsessäni "huolestuttavia" addiktioita, jotka alkavat kuulua kiinteästi elämääni.

Ensimmäinen taitaa olla kahvi. Tuntuu, ettei pääse vauhtiin työnteossa ilman kahvia. Aamukahvia en tosin ehdi kotona keitellä, sen verran tiukille aamut aina menevät, kun olen niin aamu-uninen. Onneksi töissä on kahviautomaatti, josta voi kupposen halutessaan ottaa ajasta riippumatta. Kotona työpäivät lähtevät käyntiin kahvinkeitolla. Ja minulta meni suunnilleen 25 vuotta elämästäni ennenkun edes aloin juoda kahvia säännöllisesti!

Toinen selkeästi addiktova asia ovat lehdet. Melkein kaikki käy: muoti, käsityö, askartelu, koira, puutarha... Niitä on pakko saada vaan aina silloin tällöin lukea, tai paremminkin selailla, katsella kuvia, leikellä mielenkiintoisia juttuja niistä irti. Ja tietysti tehdä ihanan värisistä sivuista paperihelmiä. Hankin lehteni erinäisistä paikoista, jotkin ostan uutena, esim. ulkomaisia askartelulehtiä ei kovinkaan monista paikoista löydä. Useimmiten lainaan lehteni kirjastosta (näitä en silppua ;) tai ostan kirpputorilta.

Siitä päästäänkin seuraavaan addiktiooni: kirppisten koluaminen. En oikein edes tiedä mitä sieltä aina ostelen, usein mukaan kuitenkin tarttuu jotain: lehtiä, kankaita, vaatteita, koruja jne. Tässä viime viikonlopun löydökset, joista varmaan askartelen jotain uutta.



Yksi ehkä selkeimmistä addiktioistani taitaa olla käsillä tekeminen. Tätä tuskin tarvitsee selittää enempää. Meneillään on usein monta eri pikku projektia, usein vielä hyvin erilaisista materiaaleista. Aika montaa juttua onkin ehditty kokeilemaan, muutama on jäänyt pysyväksi. Tarvikkeita alkaa kasaantua vähän liikaakin...

Tällä hetkellä valmistautuminen Tikkurilan maalaismarkkinoille käy kuumimmillaan. Pohdintaa mitä tuotteita on jo valmiina, mitä pitää tehdä lisää, mikä olisi asiakkaiden mieleen, mitä olisi kiva tehdä, miten myytävät tuotteet pöydälle asettelisi jne. jne.

Askarreltiin kaverin kanssa kivoja rasioita, mihin laittaa korut myyntipöydässä esille. Kiitos ystäväni avusta! :) Näistä tuli minusta oikein söpöjä.

Niin joo, teen tosiaan myös itse koruja, pääosin paperihelmistä ja vanhoista koruista sekä puuhelmistä. Kiinnostaisi kokeilla myös kunnolla sitä askartelumassan työstämistä koruiksi ja niitä lasihelmiäkin. Kunhan vaan ehtisi...

3 kommenttia:

  1. No noihan on tosi jees, noi kökköväritkin näyttää tässä hyviltä :D Oivakkaa! t.Hanna-Kaisa

    VastaaPoista
  2. Ihania rasioita!

    Mä ajattelin et vanhoista lehdistä voisi myös askarrella pikkupusseja joihin sitten pakata just jotkut pienet jutut. Sillä sais vähän tota kierrätysnäkökulmaakin työhön, ja olis hauska idea hyödyntää tsiljoonat lehdet mitä nurkissa vyöryy täälläkin...

    Askartelumassasta on ihana tehdä koruja. Ja niistä voi tehdä aika massiivisiakin, kun massa ei paina oikeastaan mitään. Tsekkaile ideoita mitä mun ystävä Ninni on taannoin tehnyt http://nimdakoru.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Mä mietin kanssa tota et tekisin vanhoista lehdistä kasseja ja pusseja, mutta päädyin kiireisenä ainakin näin alkuun tilaamaan paperikassit valmiina :)

    Kivannäköisiä oli Ninnin korut!

    VastaaPoista