perjantai 4. syyskuuta 2009

Syksy tekee tuloaan?

Olin jotenkin täysin unohtanut pariksi vuodeksi erilaiset käsityökurssit. Saattaa johtua siitäkin ettei työn-koulun-koulun-työn väliin enää jäänyt aikaa kurssitella. Onneksi tänä syksynä (apua, mihin se kesä meni?!) taas keksin ilmoittautua muutamille kursseille. Yksi niistä oli mm. akvarellimaalaus, millä yllätin hieman itsenikin, viimeksi "tosissaan" maalaillut lukiossa, mutta kun kurssikuvauksessa sanottiin, että "sopii myös vasta-alkajille" niin uskaltauduin mukaan.

Tuntuu, ettei harrastuksen vuoksi tule koskaan kotona tehtyä mitään uutta ja erikoista, tai edes vanhaa ja tuttua, joten jo senkin vuoksi kurssille meneminen on kivaa. Tietysti tärkeänä osana on myös se, että saa opetusta aiheesta! Useimmilla kursseilla ainakin. Olen joskus ollut sellaisillakin kursseilla, jossa sama ryhmä pyörii vuodesta toiseen samoilla vakio-osallistujilla ja tuntuu, ettei opettaja oikein osaa ottaa huomioon uusia oppilaita ja heidän taitamattomuuttaan.

Alla kuva aikaansaannoksistani mosaiikkipalakurssilla, jossa ensimmäisellä kerralla keskityttiin kokeilemaan askartelumassaa. Ylimmät perhoset siis on tehty suoraan mosaiikkityöhän liitettäväksi. Lisäksi tein massasta kokeiluna myös muutaman napin. Alimmat pikku pyörylät on ostettu Sinellistä motivaattoriksi jos alkaa enemmänkin massan kanssa leikkimään, että tähän voi sitten tähdätä :)


Sain vihdoinkin ommeltua ja täytettyä myös muutamia pehmoleluja. Tässä heppapariskunta: raidalliseen kokeilin tikata kuvioita ompelukoneella ja keltaiseen liitin muutamia sydäntilkkuja. Näitä pitäisi nyt vaan sitten saada tehtyä lisää, lisää, lisää...Mietin, että noihin isoimpiin virkattuihin rintakoruihin tarvitsee saada hieman lisää ryhtiä, joten ajattelin kokeilla tärkätä niitä kevyesti muotoonsa.

Kevennyksenä vielä loppuun nalle, jonka tein taannoin äidille joululahjaksi. Kaverilla kääntyilee tassut ja pää, eli niissä on siis sisälle väkerretyt pahvinivelet. Oli aikamoinen työ väännellä niitä paikalleen, varsinkin kun puolet ajasta ei ollut ihan varma tekeekö oikein vai ei, mutta lopputulos oli niin söpö ja pidetty, että se oli vaivansa arvoinen.2 kommenttia:

  1. Ihana nalle!

    Nappien teko massasta on melkoisen koukuttavaa. http://kauppa.claymountain.com/ käy tutustuilemassa, siellä on ohjeitakin, ja esim uusimmassa Ihana-lehdessä on Pörrön ohje millefiorinappien tekoon. Pörrö tietää KAIKEN massailusta :D

    Ja juu-u, korsetti kehiin vaan :D

    VastaaPoista