sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Jussiveivi - vapaa kuin taivaan lintu

Mitäs te teitte juhannuksena? Mä veivasin! Eli facebook-ryhmän ompeluhaaste ylläripusseineen. Kangas tuli tällä kertaa Verson puodista. Kuosin nimi on vapaa kuin taivaan lintu ja se on Jenni Mäensivun käsialaa. Lisänä paketissa oli pätkä keltaista pompom-nauhaa.

Mukaan laitoin yhden vanhan paidan, jota ei ole tullut pidettyä, mutta tykkään tuosta selkäpitsiosiosta.
Tein poikkeuksellisesti ilman kaavoja, vaikka kaikennäköisiä kaavavirityksiä alkuun pöydällä mukana pyörikin. Ainoa kaava mitä lopuiksi käytin oli hihaan ja senkin muokkasin ennen leikkuuta ja sitten vielä ommellessa oikeaan muotoonsa. En hihan muotoon vieläkään ole täysin tyytyväinen, mutta kelvannee.

Halusin tehdä vähän lintuyksityiskohtia. Tätä en ollutkaan kokeillut ennen! Onnistui ihan kivasti. Tukikangas alle, osaan vanhasta keltaisesta t-paidasta pala väliin, tikkauksia keltaisella ja harmaalla.
Niin ja se lopputulos...

Ai että nää pönötyskuvat... Uh. Mut mekko itsessään on minusta kiva. Ehdin sitä käydä jo ulkoiluttamassa, muuallakin kun kotipihassa ;)

Ja koska kangasta jäi, niin...


Mies yritti sanoa tässä yks päivä, et mulla on hiuksissa harmaata. Minä siihen suivaantuneena, et älä nyt höpötä, ittelläs on! Mutta tota... kun tätä kuvaa katsoo niin... :O APUA! :D

Mutta veivaaminen oli superkivaaaaaaaa! Ja oli hauskaa, että nyt oli normaalin kahden tunnin sijaan aikaa koko juhannus. Ei tätä luomusta kyllä kahdessa tai kuudessakaan tunnissa olisi alusta loppuun saakka tehty. Tai siis mä en olisi. Joten iso kiitos myös ihkulle miehelleni tuon meidän pienen miehen viihdyttämisestä kun äiti veivas :)

En oo vissiin ikinä kuluttanu näin paljon aikaa suunnitteluun (piirsin ja jopa väritin luonnosta miten lisään lintuset ja mihin tyrkkään keltaista jne. :D ) sekä yksityiskohtien miettimiseen ja tekemiseen omassa vaatteessa. Noi tiput rinnalla ja helmassa vei yllättävän paljon aikaa, mut onnistui hyvin. Yläosa ei istu ihan niin kivasti kun olisin toivonut. Sitä jo kertaalleen muokkasin. Mut sen teinkin ilman kaavaa vaan saksimalla tuon vanhan paidan ja tälläämällä siihen hihat ja helman kiinni ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti