maanantai 22. lokakuuta 2012

Reipas yrittäjä

Ihan alkuun myönnän: otsikko on sarkasmia. Osittain? Olen ollut kaikkea muuta kun reipas yrittäjä viime aikoina. Tänään yritin skarpata ja saada jotain konkreettista valmista tulosta ja kuinkas siinä sitten kävikään...?

Tänään olen reippaana yrittäjänä siis mm. soittanut verottajalle. Taisi jäädä alvit maksamatta (vaikka kirjanpitäjä kiltisti oli muikkarin asiasta laittanutkin), että paljonkos siellä olisi sitä korkoa tullut? Reipas yrittäjä oli erittäin iloinen, ettei maksettava summa ollutkaan kasvanut kun kokonaista 0,03e unohduksen keston aikana. Homma hoidossa siis.

Seuraava puhelu pankkiin. Sukunimi taisi vaihtua tuossa joku aika sitten. (n. 4 kk?) Voisittekos korjata sen sinne yrityksen verkkopankkiin myös, kiitos. Pankin iloinen asiakaspalvelija vihjaa, että kun sulla on tuo verkkopankki, niin sen viestin voisi laittaa myös sitä kautta. Juu, niin yritin, kertoo reipas yrittäjä, mutta siellä on joku tekninen virhe, eikä viestiä pääse kirjoittamaan, niin päätin soittaa, ettei unohdu (taas) hoitaa tämä asia. Iloinen asiakaspalvelija myöntää, että juu, niinhän ne taisi meitä tiedottaa, onnistuu se näinkin. Kiitos ja sekin homma siis hoidossa. Välihuomautuksena, että henk.koht. puolelle nimenvaihdos sujahti automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta parissa viikossa. Hmmmm?

Reipas yrittäjä on luvannut uusia ihania tuotteita jälleenmyyjille jo... hmmm, aika kauan? Reipas yrittäjä on vaan ollut niin kiireinen kaiken muun mahdollisen ja mahdottoman kanssa ja sitten vielä kipeänä, ettei reipas yrittäjä ole vaan saanut aikaiseksi valmistettua ja postitettua tuotteita. An-teek-si. Reipas yrittäjä yrittää jälleen parantaa tapansa ja ottaa jatkossa huomioon muuttuvat tekijät paremmin.

Reipas yrittäjä yrittää myös pitää yllä verkostoja, verkostoitua lisää, näkyä ja kuulua sosiaalisessa mediassa (elossa ollaan!!!), mainostaa itseään ja buustata yrittäjätovereita, viihdyttää höpinöillään asiakkaita ja ystäviä (sekä itseään) eli siis surffaa netissä (ja päivittää/lukee facebookkia ja kirjoittaa blogia/seurata toisten blogeja yms.)

Reipas yrittäjä myös yrittää tehdä töitä, niitä ompelutöitä siis, niitä mistä saa palkkaa. Ja raivaa ensin pari tuntia tarpeeksi työtilaa projekti 1:stä varten. (Miten tää työtilan kaaos pääsi taas näin isoksi?)

Reipas yrittäjä yrittää suunnitella ja aikatauluttaa tuotteiden valmistusta joulun suureen myyntitapahtumaan. (Auttamattomasti jo myöhässä!) Etsii materiaaleja työhuoneen syövereistä, pohtii ja piirtää kaavoja, leikkaa protoja ja hukkaa samalla sakset sekä mittanauhan. (Onneksi niitä on kertynyt jo useampia kappaleita ;)

Reipas yrittäjä unohtaa syödä lounaan, mutta muistaa keittää lisää kahvia.

Reipas yrittäjä on ihan päästään pyörällä ja kummastelee mihin se työpäivä on hurahtanut ja miten voi olla jo iltapäivä?!?!

Seuraavaksi reipas yrittäjä alkaakin jo valmistautua illan harrastukseen lähtemiseen. Joka, yllätys yllätys, liittyy kädentaitoihin ;D

8 kommenttia:

 1. Voi, reipas yrittäjä, kuulostaa kovin tutulta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä siis meille, reippaille yrittäjille ;)

   Poista
 2. Haha, kuulotaa liiankin tutulta! :D
  Joka aamu sitä lupaa itselleen, että TÄNÄÄN olen reipas!! Ja joka päivä huomaa, että kaikki tehokas työaika kuluu kaikkeen muuhun kuin tehokkaaseen työskentelyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut jotain me tehokkaasti kuitenkin koko ajan tehdään :D

   Poista
 3. Just joo, mitenkähän se näin meneekin. Monta kertaa ja varmaan vielä monenmonta kertaa ihmettelen et mihis tää päivä katos, piti tehdä sitä ja sitä,.,, tuntuu ettei saanut sitäkään tehtyä, niin ja sama taas toistuu huomenna. Onneks meitä on muitakin. Ihanan postaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla, että muillakin on samoja haasteita.

   Poista
 4. En tiedä, helpottaako sinua tietää, että asiat eivät parane vanhetessaan. Siis asioiden sekä tekijöiden vanhetessa. Joten päivä kerrallaan stressaamatta. P.S. Onneksi ne marraskuun viidennen päivän myyjäiset ovat peruuntuneet myrskyn takia, luojan kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei helpota :) Mut auttaa ehkä asennoitumaan epäjärjestyksen pysyvyyteen.

   Huh, kammottava kyllä se myrsky, onneksi selvisitte vain pienin naarmuin?

   Poista