tiistai 18. elokuuta 2009

Tuotepohdintaa

Asiaa on nyt yritetty pohtia kaikilta mahdollisilta kulmilta. Päällimmäisenä itsekkäästi tietysti on mielessä se, että mitä minä haluan tehdä. Sillä senhän takia tähän yrittäjyyteen lähdettiin, että saa tehdä tasan sitä, mitä itse haluaa ja mikä tuntuu hyvälle.

Sitten tietysti pitää myös tietää, että mitä muut tekevät. Tuntuu, että käsityöalalla kaikki on jo kertaallee keksitty, ihmiset puhisevat plagioinnista blogeissa ja lehtien palstoilla. Olen jopa kuullut kommentin ettei koskaan samaa tuotetta peräkkäisinä vuosina messuille, sillä joku on jo aivan varmasti edellisiltä messuilta sen kopioinut ja tekee sitä myyntiin, pahimmassa tapauksessa paljon halvemmalla ja huonompilaatuisena. Mutta mitä tehdä, jos on mielestään keksinyt loistavan uniikin idean ja se tuleekin jostain kulman takaa vastaan?

Viimeisimpänä, mutta ei tietenkään vähäisempänä on, että mitä asiakkaat haluavat. Se on ehkä se kaikkein ratkaisevin ja samalla myös vaikein asia pohdittavaksi. Tarjonta pohtimalleni tuotetarjonnalla taitaa olla jo valmiiksikin suuri, jos asiakkaat vaan osaavat tuotteita netistä ja messuilta etsiä. Tärkeimmäksi ja myös haastavimmaksi asiaksi nouseekin mielestäni se, että miten juuri minut ja tuotteeni tullaan löytämään?

Siinäpä haastetta tulevaisuuteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti