perjantai 11. toukokuuta 2012

Kursseilua


Olen taas löytänyt aikuis- ja työväenopiston käsityökurssit. Olen elämäni aikana kursseillut monenmoisista aiheista, mm. keramiikka, rautalanka, paperiaskartelun eri muodot, mosaiikki, ompelu, virkkaus, akvarelli- ja öljyvärimaalaus... Näin muutamia mainitakseni.

Tänä keväänä ommeltiin mm. kolmiulotteisia tyynyjä ja kokeiltiin tilkkutyötä "perinteisin" menetelmin. Yllättäen mistään näistä ei ole kuvia, sillä työt eivät ole vielä(kään) valmiita :D

Kurssilla aina innostuu aloittamaan monta työtä, että voi kokeilla mahdollisimman monta uutta tekniikkaa ja töiden saattaminen kotona muiden kiireiden keskellä loppuun saakka vaan useimmiten jää.

Paitsi niissä keramiikkatöissä, joihin kotiuunin lämpötilat ei oikein pure ;)

Aloin pohtimaan, että enkö muka oikeasti ole tehnyt mitään omin käsin tässä kevään aikana (tai syksyn/talven) ja löytyi kun löytyikin muutama valokuva aiheesta paperiaskartelu. Sitä on kyllä harrastettu kohtuullisen ahkerasti. Isommasta projektista kuvia myöhemmin, mutta tässä eräs Kodin kuvalehden pikku kalenterisen inspiroima kokeilu.


Ensin leikellään suikaleita, saman pituisesta ja ennenkaikkea samanpaksuisesta paperista olevat olisi ihan kiva. Eri paksuiset paperit saa sydämet ikävästi killittämään toiselle puolelle.


Toistensa kanssa samanpituiset ja samalla lopputulokseen nähden oikean pituiset (riippuen halutusta sydämen koosta) on kiva huomioida heti alkuunsa, ettei saa aikaan tälläistä kasaa turhia pätkiä.

Vähän suikaleiden asettelua ja nitoja hommiin.


Ta-daa! 


Joulukoristeeksi Tallipihalta ostettu tirppakin pääsi mukaan kuvaan.

Ja se on muuten vieläkin seinällä, vaikka joulu meni jo :) Kevätlintu?