sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Käsitöitä matkan varrelta...

Siivosin (eli selasin ;) koneella vanhoja kuvakansioita ja nämä tuli vastaan, oletan ettei ne ole olleet esillä täällä blogissa :D Mut osa niin vanhoja juttuja ettei voi muistaa...

Tässä kuitenkin pieni kuvapläjäys itsellekin muistin virkistämiseksi, mitä kaikkea on tullu tehtyä.
Hölmön hassuja monsteri-örkki-mörkkejä myyntiin ja lahjaksi. Suurin osa tehty joulukuussa 2013. Ehkä.Erilaisia ruoka- ja kuolalappuja. Kierrätys- sekä uusista kankaista, muovitettu frotee sekä fleecetaustalla. Omalle ja kaverin muksulle. Kevät 2014?

Boksereita koossa 122cm, lahjaksi. Joulukuu 2014.


 
Huppari lahjaksi, olisko ollu silloin 15-vuotiaalle pojalle :) "Muutama vuosi" sitten jo tehty... 
Kuvat leikelty lakanakankaasta. Tasku vuoritettu samalla kankaalla.


Mä en enää muistanu et oon osannu tehdä hupparinkin :D Muistaakseni tää onnistui silloin vielä aika hyvin. Haha. Oon tässä jo muutaman kuukauden tuskastellu kun pitäis tehdä itselle, että enhän mä osaa. Kankaat siihen on tietty jo hommattu. Varmuuden vuoksi. Hmmmmm... Ehkä pitää nyt vaan rohkaistua ja jostain etsiä/muokata kaavat ja ryhtyä toimeen ;)

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lahjaksi ja itselle


Lankaa, helmiä, tilkkuja, vanua... Joululahja ystävälle :)
Tampereen kädentaitomessuilta Indie Fabricsin osastolta ostettu ihana kahvikuppikangas päätyi mekko-mekkoseksi itselle. Tää on vaan niin mahtava kangas! Yhdessä kupeista teksti: All I need is coffee and a sewing machine.


Rypytykset olalla ja rusetti rinnan päällä :)


keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tänään sinua kohtaa onni... ja haaste.

haaste muistoja, nykypäivää ja tulevaisuutta…mitä pukisit päällesi?Haasteeseen on kerätty kymmenen pientä kysymystä hieman muunneltuina sveitsiläisestä aikakauslehdestä.

Kuinka vastaisit joko sanoin ja/tai kuvin?


1.. Mistä löydät parhaimmat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?

Arjesta, näkemällä ja tekemällä, havaitsemalla ja joskus erehdyksenkin kautta :)

Ompelu, lapsi, juhlat ja matkailu taitaa olla "suosituimmat" aiheet/tilanteet/hetket, joista tulee kuvia räpsittyä. Nykyään enemmän ja enemmän kännykällä, koska se on lähes aina käden ulottuvilla. Kuvanlaatu ja valo on vaan... noh. Yleensä aika huono. Varsinkin sisällä tai iltaisin. Kuvankäsittelyä en osaa käytännössä ollenkaan.

2. Mikä on aikaisin muistikuvasi?

Hmmmm, vaikea. Ehkä päiväkodista, en tiedä yhtään, minkä ikäisenä, mutta muistan mille äidin kaulahuivi tuoksui ja kuinka pidin sitä lähellä ja tuoksuttelin "äitiä" siitä. Se toi turvaa. Myöhemmin olen kuullut, että sinä päivänä oma huivini (kauluri?) oli unohtunut ja äiti oli vaan napannut minulle huivin omasta kaulastaan päiväkotiin viedessään. Hyvä niin :)

3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin?

Ei tule mieleen, mikä sellainen olisi. Olen kyllä hyvä säästämään kaikenlaisia tavaroita ja hilloamaan niitä erinäisiin paikkoihin. Sitten yllätyn, kun tulee vastaan, että jaa, olikos mulla tällainenkin...? :D Mulla on tallessa muutamia omia vauvavaatteitani, olisiko joku sellainen...

4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu?

Vaikka mitä! Se oli ihanaa, kun luettiin. En nyt muist amitään yksittäistä, mitä olisi kotona/mummolassa tai muualla luettu. Koulusta muistan, että myös ekoilla luokilla opettaja luki tunneilla ja hävetti kun Veljeni Leijonamieli itketti niin paljon eikä olisi kehdannut itkeä.

5. Oletko kirjojen lukija?

Olen! Tykkään lukemisesta tosi paljon. Viime aikoina vaan ei ole tainnut käteen tarttua kun imetys/kestovaippa/vauvan ja lapsen kasvu ja kehitys tyyppisiä kirjoja. Luen "normaalisti" "hömppää", vampyyri/velho yms. kirjoja, murhaa ja mysteeriota. Hyvin fiktiivistä siis, elämänkerrat tai historialliset romaanit ei ole vielä sytyttäneet.

6. Mistä nykyaika kärsii?

Kiireestä, suorittamisesta ja kaiken siirtymisestä nettiin/digimuotoon. Lehdet ja kirjat tykkään edelleen lukea paperisena ja ystäviä nähdä livenä. Vaikkakin käytän myös somea (paljon?).

7. Mitä arvostat tänä päivänä?

Terveyttä, rakkautta/rakkaita ihmisiä, onnellisuutta, hyvää arkea, ystäviä, ekologisuutta...

8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän?

Vaikka kenen! Just tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on, että varmaan jonkun ompelugurun, joka neuvoisi mulle kädestä pitäen parhaat niksit niille laitteille ja niihin ompeluihin, joita itsellä on ja joita teen (suunnittelen) parhaillaan.

9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön?

No oman armaan kanssa tietty!

Tällä hetkellä kahdenkeskeisiä öitä on aika harvassa, kun väliin tunkee aina sellainen alle metrin mittainen kaveri tutti suussa ja kettu(pehmolelu) kainalossa, ihana on kyllä hänkin ja suloinen kun tulee ihan kylkeen/käsivarteen kiinni nukkumaan.

10. Tänään sinua kohtaa onni! Mitä pukisit päällesi?

Tänään pukisin (ja puinkin) päälleni itse ompelemani kahvikuppi-mekkosen :)
Olen niin ihastunut ja rakastunut tähän kankaaseen!

Kuvalähde

(Arvaatteko minkä värin näistä valitsin omaan mekkooni? :D Siitä vähän myöhemmin...)


Viekää mukananne, vastailkaa ja linkatkaa minullekin! 
Kiitos ja ihanaa päivää!